Biografie
Mark Snitselaar studeerde klarinet aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Frans DeJong (bachelor) en Lars Wouters van den Oudenweijer (master). In 2007 rondde hij de master cum laude af met o.a. Nederlandse premières het van twee werken van Berthold Goldschmidt. Mark volgde masterclasses bij onder andere Andrew Marriner en Charles Neidich. Basklarinetlessen volgde hij bij Henri Bok (Codarts Rotterdam) en Davide Lattuada (KCO).
Hij volgde orkest-directielessen bij Jan Stulen en Antony Hermus en momenteel volgt hij privélessen bij Jurjen Hempel.

Als klarinettist is Mark vooral actief in de kamermuziek. Sinds 2012 maakt Mark onderdeel uit van het Kurios Klarinetkwartet, waar hij basklarinet speelt. In oktober 2015 presenteerde het kwartet zijn 3e cd: "Triple Dutch", met onder andere het klarinetkwartet van Jurriaan Andriessen. De cd werd in Luister beoordeeld met "8" en kreeg zeer positieve recensies in het Duitse Das Rohrblatt en het Amerikaanse tijdschrift The Clarinet. Met verschillende kamermuziekensembles was Mark meerdere malen te beluisteren in diverse programma's op Radio 4 (Opium, Podium en Spiegelzaal). Sinds 2006 speelt hij in het Trio Parnasse (voorheen Turdus Trio) samen met (alt)violiste Janneke Zegveld en pianist Wouter Bakker.

Verder werkte Mark in de kamermuziek samen met o.a. Mirsa Adami, Lidy Blijdorp, Marieke Booij, Jeroen de Groot, Veselina Manikova, Margreet Rietveld, Rossignol Strijkkwartet, Jeroen de Vaal, Gwyneth Wentink en het Matangi Kwartet.

Als soloklarinettist is Mark verbonden aan het orkest van Ars Musica. In juni 2015, tijdens het Festival Natuurlijk Klassiek in Putten soleerde hij met dit orkest in de Bagatellen van Gerald Finzi onder leiding van Patrick van der Linden.

Naast zijn activiteiten als klarinettist is Mark ook werkzaam als dirigent. Momenteel is hij als dirigent verbonden aan de symfonieorkesten Sjosjanim en Ad Hoc Orkest en het Nijmeegs Blazersensemble.