Trio Parnasse / Repertoire
Naast het spelen van het standaardrepertoire zoekt Trio Parnasse verbreding en verdieping in het vinden, studeren en uitvoeren van nieuw, minder gangbaar repertoire. De Sérénade Occidentale, een speelse, jazzy compositie met invloeden uit de wereldmuziek van de Nederlandse componist Hugo Godron, is hier een voorbeeld van. Zo ook Dreamtracks van de Australische componist Peter Sculthorpe, Een verstild, meditatief stuk geïnspireerd op het cultureel erfgoed van de Aboriginals.

In 2012 voert het trio de compositie In This Place van de Amerikaanse componist Frank la Rocca uit. Een Nederlandse première!

Ook maakt het trio zelf een arrangement van de Vier Jaargetijden van Astor Piazolla voor viool, basklarinet en piano. Met Janneke op altviool werd het ook mogelijk om bv de Trio Sonata van Alan Richardson voor altviool, basklarinet en piano te programmeren. Ook werden werken van Mozart, Schumann, Bruch en Leo Smit toegevoegd aan het repertoire. Programma's worden altijd in overleg met de concertaanvrager samengesteld.