Trio Parnasse. One Trio playing Five instruments!
Violiste Janneke Zegveld, klarinettist Mark Snitselaar en pianist Wouter J. Bakker werken voor het eerst samen in 2005, onder de naam Turdus Trio. Het trio geeft sindsdien veelvuldig concerten op diverse kamermuzieklocaties.

Om zo breed mogelijk te kunnen programmeren en met name ook werken uit de Romantiek te kunnen spelen, hebben Mark en Janneke zich respectievelijk op de basklarinet en de altviool gestort. Na acht jaar van intensief musiceren, wordt het met het toevoegen van deze twee extra instrumenten tijd voor een nieuwe naam.

In Montparnasse, de beroemde Parijse kunstenaarswijk werd in de jaren twintig van de vorige eeuw le Groupe des Six gevormd. Ook Darius Milhaud, die het prachtige trio le Voyageur sans Bagage voor viool, klarinet en piano schreef, hoorde bij deze inspirerende groep van componisten. Zijn trio is door Janneke, Mark en Wouter al meerdere tientallen keren uitgevoerd. Vandaar dat ze sinds januari 2014 samen verder gaan onder de naam Trio Parnasse!

Sinds de uitbreiding van het trio met altviool en basklarinet was Trio Parnasse onder andere te gast in de Edesche Concertzaal. Een compilatie van dat concert is hier te bekijken en te beluisteren.

Verder was het trio op 27 juni live te horen op Radio 4 in het programma Opium op 4, dat voor de gelegenheid werd uitgezonden vanuit het, die dag heropende, Mauritshuis in Den Haag.

follow me on facebook