BiografieNaast zijn activiteiten als klarinettist is Mark werkzaam als dirigent. Van 2003 tot 2012 was hij als artistiek leider en dirigent verbonden aan Het Edes Orkest. In de concerten van Het Edes Orkest werkte Mark samen met diverse solisten. In 2004 dirigeerde hij het Concerto voor percussie en orkest van Darius Milhaud met Rutger Schehrer als solist. In 2007 werkte hij samen met pianist Wouter Bakker in de Rhapsodie in Blue van Gershwin en met Jules van de Loo (saxofoon) in het saxofoonconcert van Binge. Een jaar later leidde de samenwerking met violiste Janneke Zegveld tot een mooie uitvoering van het vioolconcert van Max Bruch. Een van de absolute hoogtepunten was het programma "De Liefde" op 14 februari 2009, waarin Mark werken van Smetana en Prokofjev dirigeerde, naast Casanova van Johan de Meij, waarin Mariėtte Gort (cello) soleerde. In de productie "Tonen in Relatie", een samenwerking tussen toneelvereniging MARE uit Bennekom en Het Edes Orkest dirigeerde Mark in 2005 de speciaal voor de productie geschreven muziek van componist Paul Prenen. In 2012 nam hij afscheid van Het Edes Orkest met een concert waarin het tweede hoornconcert van Richard Strauss werd gespeeld door Sander van Dijk en waarin Mark verder onder andere de Haydn Variaties van Johannes Brahms dirigeerde.

Sinds mei 2010 is Mark als dirigent verbonden aan de Fanfare OBK Otterlo. Met deze vereniging richt hij zich vooral op lichte muziek. Als gastdirigent dirigeerde Mark onder andere het harmonieorkest van OBK Bennekom.

Verder werkt Mark regelmatig als blazerrepetitor bij symfonieorkesten zoals het Arnhems Symphonie Orkest NOVA en het Utrechts Studenten Koor en Orkest (usko).
Foto: John van Gelder